De Weerwolfhuizen

Wat is een Weerwolfhuis?

In een Weerwolfhuis zijn verschillende appartementen ondergebracht. Je hebt je eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Echt een eigen woning dus! Maar wel in een gebouw waar meer mensen met niet-aangeboren hersenletsel wonen en met een wooncoach op wie je een beroep kunt doen.

Zelfstandig wonen

Jouw eigen woning.

Het Weerwolfhuis maakt het mogelijk dat je gewoon zelfstandig kunt wonen, ook al zou je op grond van je hersenletsel een indicatie (kunnen) hebben voor een verpleeghuis.

Door de wijze waarop een Weerwolfhuis is opgezet, wordt de mogelijkheid geboden om je leven op een zo normaal mogelijke manier voort te zetten.

Meerdere woningen in één gebouw.

In het Weerwolfhuis leef je niet per definitie in groepsverband. Doordat er meerdere appartementen zijn ondergebracht, biedt het Weerwolfhuis wel de mogelijkheid om andere mensen met niet-aangeboren hersenletsel te ontmoeten. Soms is het prettig om samen iets met anderen te ondernemen of contact te hebben met mensen die weten wat hersenletsel is.

Support waar nodig

De wooncoach

Aan ieder Weerwolfhuis is een wooncoach verbonden, op wie de bewoner een beroep kan doen. De wooncoach is de contactpersoon voor alle bewoners. De bewoners en hun familie kunnen hem om advies, ondersteuning en bemiddeling vragen bij het kiezen en inzetten van de meest doeltreffende hulp- en zorgverlening, bij het doen en laten in het dagelijks leven en bij het meedoen aan de samenleving.

Zorg of begeleiding

Als er zorg of begeleiding nodig is, dan wordt dit door de bewoner zelf bepaald en geregeld. Hij kan gebruik maken van een PGB (persoons gebonden budget) of deze hulp van een beschikbaar zorgteam of een zorgorganisatie inhuren.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief. 

Ongeldig

Ongeldig